sâmbătă

Cea mai delicioasă și pufoasă negresă


         Negresa este una din cele mai populare și extrem de apreciate prăjituri de casă - e delicioasă, foarte ușor de preparat și cu puține ingrediente. Reteța mea de negresă este din caietul cu rețete al mamei și este fără doar și poate cea mai bună negresă pe care am mâncat-o vreodată! Este ieftină, rapidă și pe placul tuturor membrilor familiei, și celor mici și celor mari. Cu siguranță, nici Florin Dumitrescu n-a mâncat negresă mai bună ca a mea! 
Iată rețeta mea simplă și delicioasă cu care veți cuceri ușor toată familia, dar, cu siguranță, și pe cei mai exigenți musafiri. 

Ingredientele minune pentru negresa mea pufoasă și gustoasă:
1 ou
1 cană zahăr
2 căni făină
1/2 cană ulei
1 linguriță ulei de cocos
1 cană lapte
2 linguri cacao
5 linguri gem (și/sau nuci, merișoare, fulgi de cocos, etc.)
1 linguriță bicarbonat de sodiu nestins 
O cană are cam 250 gr. 
Se poate face și în varianta ,,de post” gustul fiind cam același. 
Pentru rețeta de post se înlocuiește laptele cu apă sau sifon/apă minerală, fără ou.

Negresa mea se prepară extrem de simplu. Pur și simplu, amesteci toate ingredientele într-un bol cu o lingură de lemn sau cu un tel. Compoziția se toarnă într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se lasă la cuptor cam 35 de minute la foc mediu (180 grade), de fapt, cel mai bine faci testul cu scobitoarea- dacă este uscată- e semn că prăjitura e gata) :D

Ce spui!?  Nu merită să încerci și tu!? 
Eu am făcut această rețetă de foarte multe ori și de fiecare dată s-a consumat imediat!

Plus că mai fac tot felul de combinații pornind de la rețeta aceasta. 
* În loc de gem pun fructe dulci-acrișoare mărunțite sau rase (mere, caise, gutui, vișine, etc).
* O tai în două și o umplu cu cremă de vanilie, o însiropez cu cafea și coniac. (doar pentru adulți)
* Se poate carameliza fructe în tavă și apoi se toarnă compoziția deasupra- iese un fel de prăjitură întoarsă. 
* Se pretează foarte bine și pentru a putea fi folosită ca blat de tort datorită consistenței sale umede; sau poate deveni un desert de 5 stele dacă o asociezi cu un sos de ciocolată, un sos de vanilie sau o cupă de înghețată.
Se poate mai simplu de atât?! 
Trimiteți un comentariu